2011
április
29
írta: ADAMZ / olvasva: 2483 alkalommal
A kibővitett részben adamwardz élménybeszámolóját olvasgathatjátok. Egyáltalán nem rövid szóval aki nem szeretné az ne olvassa el. De aki kicsit is kiváncsi a történtekre annak ajánlom figyelmébe. Jó olvasgatást.
     Úgy döntöttem írok egy élménybeszámolót az első LANomról, akit nem érdekel az itt zárja be, de akit egy kicsit is érdekel az olvassa tovább.:P
     Az egész péntek reggel kezdődött, hogy pontos legyek 4:30-kor. Ekkor keltem fel és elkezdtem készülni. Mikor elkészültem néztem még egy kis NBA-t aztán elindultam a buszvégállomásra. A buszom 6-kor indult. 7 óra tájékában sn4ke felhívott, hogy most ért haza buliból és hívjam mikor Pestre érek, mert ő jön ki értem. Az utazás elég lassan telt… 10 óra volt mikor beértem a Stadion Pályaudvarra. Hívtam sn4ke-t és egy 10-15 perc szaladgálás után meg is találtuk egymást. Ezután elmentünk a Duna Plaza-ba megittunk valamit és vettünk két mozijegyet a 12 órakor kezdődő Rio 3D-re. Dél előtt 15 perccel sn4ke felhívta Koax-ot, hogy mikor mehetünk a monitorért (nem vittem a sajátom és Koax kisegített az övével (köszi:))). Azt mondta, hogy most jó neki tehát mozi előtt elugrottunk hozzá és átvettük a monitort. Dél után pár perccel értünk vissza a moziba, de nem maradtunk le csak a reklámról. A film elég jó volt, a felét csukott szemmel néztem, de a lényeg megvolt.:P Amikor a film véget ért sn4ke-el meglepődve fogadtuk, hogy ketten kb. 6-ra emeltük a korátlagot a filmet nézők körében. :D A film után bekajáltunk aztán felugrottunk Tomihoz aki összepakolta a gépét és a cuccait. 3 óra körül lehetett amikor beszélt Sequ-val aki mondta, hogy ők lassan mennek le a LAN helyszínére és mi csatlakoztunk hozzájuk. Egy parkolóban találkoztunk Qka (Blood Sugar)-val és D3fiance Supernemmel akik Sequ-t várták.

Lekezeltünk, beszélgettünk egy kicsit aztán megjött Sequ és elindultunk Vácra. Kicsit izgultam, mivel ez volt az első LAN-om és nem nagyon tudtam mire számítsak. Amikor odaértünk átvettük a belépőkártyákat körbejártunk, lekezelgettünk emberekkel (kb. egyet ismertem fel) aztán kimentünk a gépekért. Bevittük összeraktuk és eléggé meglepetten fogadtam, hogy a gépem 2 perc után kikapcsolt minden bekapcsolás után. Először a tápkábelre tippeltem,hogy az lehet a baj, mert ilyen össze szikszalagozott meghosszabitott típus volt az enyém.. Supernem meghazudtolta a tippemet, mivel adott egy másik kábelt, de azzal sem volt jó. Hát akkor mi lehet ? Gondoltam a táp. Mint végül kiderült (hála Qka-nak) a proci hűtőmet csak a szentlélek tartotta vagy még az sem! Hűtőpaszta nulla, a 4 pár lefogató fogból 2db levan törve, pont átlósan… Sequ és sn4ke elment paszta után keresni, de sajnos nem találtak semmit. Supernem és Qka megoldotta a problémát ideiglenesen (a végén kiderült, hogy kibírta végig! Még1x kösz srácok :)), ekkorra már megérkeztek a többiek (klitz, danny, MystiC) és lassan kezdhettük az első csoportmeccsünket az ANEXIS (Stormy, kZstar, FUTUREEE, boco, z1koX) ellen. LAN előtt elég sokan kételkedtek a játékbeli „tisztaságomban”, ezért lehet, hogy egy kicsit jobban izgultam az átlagosnál. Megkellett mutatnom, hogy igenis tisztán játszok, és nem használok semmi féle CSIT-et. Elkezdődött a mérkőzés a pálya citystreets, nyertük a kést és defben kezdtünk. Elég erősen kezdtünk (vagy ők gyengébben:P.. mind1) 6-2-re vezettünk, amikor is Stormy csapata elkezdte hozni a köröket és meg sem álltak 6-6-ig. Ezután következett a támadó oldal, ami egyben a nehezebbik is szerintem és összesen 4 kört sikerült itt elvennünk tőlük ezzel beállítva a végeredményt ami 13-10 az ANEXIS javára. Nem csüggedtünk, mert tudtuk, hogy nagyon jók a srácok, de azért egy kicsit bennünk volt, hogy mi van akkor, ha 6-2nél nem hagyjuk őket felzárkózni, de ez már csak játék volt a gondolattal. 

     A meccs után BoNe_Daddy egyből odajött gratulálni amiért minden tiszteletem az övé.. elismerte, hogy tévedett és nem is szégyellte bevallani. Ezután gratuláltunk a srácoknak és nem sokkal később következett a második csoportmeccsünk a Team-evo (Spongebob, ViTaMiNyZ, fake, DYN, RAZZi) ellen. A pálya most strike volt. Egy elég masszív 12-0-s támadás után 1 kört engedtünk az ellenfélnek és beállt a 13-1-es végeredmény. Most is lekezeltünk a srácokkal és megtudtuk, hogy lejátszhatjuk az utolsó csoport meccsünket is (4-es csoportban voltunk) és így holnap egy órával tovább aludhatunk. Az ellenfél a ZYKON (getroitz, navy, iNsAnE, badman, blzr) csapata volt, akiket 13-4 arányban sikerült megvernünk crash-en. A meccs után gratuláció, eredmény leadás és periféria pakolás következett. A csoportot 2. helyen zártuk és vártuk a holnapot, hogy mi fog kisülni a playoffból. Este még elmentünk egy kajáldába aztán Koaxhoz ahol egy kis beszélgetés után eltettük magunkat holnapra. Másnap reggel 10 óra felé indultunk el Vácra egy kicsit fáradtan. 11 felé értünk oda és eléggé vegyes érzelmekkel fogadtuk a rájátszás ágrajzát amit az Albertirsás srácok tudattak velünk. Elég fura volt, hogy ANEXIS-el egy ágon voltunk amikor egy csoportban is, tehát szóltunk az adminoknak és ők elrendezték a dolgot. A végleges ágrajz szerint a QUAKE (Qkesz, hitiz, Maty1, Aztek, JACKSON) csapatával kellett megküzdenünk a szétlövésben. Én személy szerint valami „könnyebb” ellenfélre számítottam a verseny ezen szakaszában, de ha ellenük kell játszani akkor nincs mese. Tudtuk róluk, hogy elég jók és elég nagy nevek is vannak a felállásban, ezért nem tudtuk mire számítsunk. A VETO-nál az utolsó két map ami bennmaradt az strike és crash volt, mi kilőttük strike-ot így crashen játszottunk. A késkört ismételten nyertük, így defben kezdhettünk. Az ellenfél csupán 1 körben tudta áttörni a védelmünket, így 11-1-el fordultunk. A támadó oldalon az első két kört lehoztuk, ezzel beállítva a 13-1-es végeredményt. Én nagyon csodálkoztam… nem tudtam, hogy nekünk megy ennyire, vagy nekik nem jött ki most a lépés.. lényeg a lényeg továbbjutottunk és következett a D3fiance (4Life, Supernem, Coli, Rextra, Banesz) csapata akik ellen már BO3 rendszerben kellett helytállni. A két választott map citystreets és crossfire volt. Cityn kezdtünk ha jól tévedek védő oldalon. Ezt a mapot 13-4-re hoztuk, tehát már csak crosson kellett legyőznünk őket a továbbjutáshoz. Ez meg is történt, a végeredmény 13-3 a diGestive javára. Gratuláltunk a srácoknak és sok szerencsét kívántunk a további mérkőzéseikhez.

A következő mérkőzés számomra a legizgalmasabb és legemlékezetesebb mind közül. Az ellenfelünk a haxx-eSports (BTURBO, MoNti, crack, eLastic, RANDOMIZER) volt, akiktől online „kaptam az ívet”, hogy csalok stb… Legfőképpen nekik szerettem volna bebizonyítani, hogy ez nem így van és offline is megállom a helyem. A VETO után kiderült, hogy crash és backlot lesznek a mapok, a decider pedig citystreets. Egy kicsit féltem ettől a meccstől, mivel online kikaptunk tőlük backloton, cityn pedig egy végig szoros meccsen döntetlent játszottunk. Mivel nem volt más támpontom ezért csak ebből tudtam kiindulni…

Elkezdődött a meccs, crashen kezdtünk védő oldalon ahol azt hiszem 7-5-re sikerült nyernünk. Oldalváltás után az eredményjelző 12-10-et mutatott a mi javunkra, de sajnos nem tudtunk élni a 2 mapponttal, így következhetett a hosszabbítás mr3ban. Ismét védőben kezdtünk, amit el is rontottunk, így csupán 1 kört sikerült védenünk és fordulás után az eredmény 4-1 a haxx javára ezzel 1-0 nekik és következhetett az ő mapjuk, név szerint backlot. Egy kis szünet a 2. pálya előtt és kezdtünk is. Támadó oldalon kezdtünk amiről én azt hittem, hogy az erősebb oldalunk. Tévedtem… félidőnél 8-4-es hátrányban voltunk. Nagyon nagy motivációval ültem le játszani a védő oldalban. Tudtam, hogy ha most kikapunk akkor nagyon nehéz lesz eljutni a döntőig. Szerencsére nagyon bekezdtünk védőoldalon és csupán 1 kört tudott támadni a haxx, így 13-9 lett nekünk, ezzel összesítésben 1-1 és következhetett a decider map azaz city. Eléggé féltem citytől, mert aki már játszott velünk vagy ellenünk online az tudja, hogy egyáltalán nem a legerősebb mapunk. Ismét kés kör, de most elbuktuk, így támadóban kezdhettünk, ami természetesen a nehezebbik oldal. Pár kör elteltével észre lehetett venni, hogy amit online sorra elbuktunk köröket és 1vX/2vX szituációkat, azokat most lehoztuk. Véleményem szerint ezért alakult úgy a félidő (és a végeredmény) ahogy alakult. Félidőben 9-3-ra mentünk és oldalváltás után is csak egyetlen kört tudott hozni a haxx csapata ezzel city-t 13-4-re nyertük, a meccset pedig 2-1-re. Mondanom sem kell nagyon boldog voltam és szerintem a csapat többi tagja is az volt, tudtuk, hogy most nyerünk a top4 meg van és közeledünk a célunkhoz, ami a döntőben való szereplés volt. Meccs után lekezeltünk a srácokkal, és kimentünk levegőzni és pihenni egy kicsit, hosszú volt ez a 2-2,5 órás war, és mondanom sem kell, hogy milyen fárasztó.

Beszélgettünk, megbeszéltük amit észrevettünk meccs közben, kajáltunk és lassan következhetett az ANEXIS elleni felsőági döntő. A mapok strike és crossfire voltak. Mondanom sem kell, hogy fele annyira sem pörögtünk mint az első csoport meccsen és ez meg is látszott az eredményen, az ANEXIS magabiztosan 2-0(strike: 13-3 ; cross: 13-7)-ra gyűrt le minket, ezzel leküldve minket az alsóági döntőbe ahol az Albertirsa (mellis, STiN, SenSei, agazzi, DEADZ) és a haxx összecsapás győztesével játszottunk. A meccset a haxx nyerte ami azt jelentette, hogy ismét velük kell megküzdenünk, hogy döntőt játszhassunk az ANEXIS ellen. Mivel alsóág ezért én azt gondoltam, hogy letoljuk BO1-be és viszlát.. mégsem igy történt… egy egész délutáni játék után (beleszámítva a 2+ órás haxx elleni meccset is) eléggé fáradt voltam és inkább aludtam volna, ahelyett, hogy még egy BO3-t játszak a haxx ellen.. Viszont nem volt mit tenni lekellett játszani. A mi pályánk city volt, biztunk benne, hogy ismét megtudjuk csinálni amit pár órával ezelőtt sikerült. Az ő mapjuk strike volt, a decider backlot. Cityn kezdtünk támadó oldalon, 5-1-re vezettek, amikor felszívtuk magunkat és 7-5-re felhoztuk a side-ot. Védőben most sokkal nehezebb dolgunk volt mint ezelőtt, mivel crack olyanokat atomrushokat nyomott amivel nem nagyon tudtunk mit csinálni az első pár körben. Hozták a köröket (nem kell mondanom, hogy crack toronymagasan kiemelkedett a csapatából (a teljesítményét nézve)) amig az eredmény nem lett 12-11 a mi javunkra. Az utolsó kört lehoztuk ezzel 1-0-ra vezettünk. Mellesleg ezen a mapon sn4ke B antiplant nédjei nélkül elég nehéz lett volna nyerni (széép volt kígyó ’’D’’)! Következett strike, amin még nem játszottunk ellenük és nem tudtuk: hogy és mit fognak játszani. Ha jól emlékszem védőben kezdtünk és 7-5-re hoztuk is az oldalt. Támadóban végig szoros volt, egy kör ide egy kör oda, a végén viszont mi voltunk azok akik eltudtunk szakadni tőlük beállítva a 13-10-es végeredményt ami 2-0-át jelentett és azt, hogy a döntőben vagyunk.

     Érdekes, hogy mire a meccs véget ért egyáltalán nem voltam fáradt, és nagyon vártam a döntőt, ismételten az ANEXIS ellen. A map crash volt. Elképesztő rosszul játszottam, igazából ha jobban megy lehetett volna szorosabb is, de így csak 7 kört tudtunk elcsenni az OOF4 győztesétől, tehát 13-7-re nyertek ezzel megnyerték az ICL9-et, mi pedig 2. helyen végeztünk. Gratuláltunk a srácoknak, lementünk átvettük a nyereményünket, készült pár kép, aztán összepakoltunk és elindultunk venni valami piát. De mivel már éjfél elmúlt és pont ünnep volt ezért a 0-24-es TESCO is zárva volt, szóval egyenesen Koax-hoz indultunk, akinél a többiek beszélgettek egy kicsit, én csak hallgattam mert már iszonyat fáradt voltam. Másnap reggel 6:15-kor indult a buszom hazafelé, szóval aludtam egy kicsit. Reggel taxival kimentem a Stadion Pályaudvarra ahol 10 percet vártam a buszomra. Délelőtt 10 óra tájékában értem haza.
      Összesítve mindent én nagyon élveztem az első LANomat és remélem ettől csak jobb lesz, ha sikerül még eljutnom ilyen rendezvényre. Köszönöm a diGestive csapatának a támogatást, Qka-nak és a D3fiance-nak a segitséget, és a csapatnak a kiváló teljesitményt. CU@NEXTLAN:)
A képeket a wildclan.hu készitette.

Kommentek

ÚJ KOMMENT HOZZÁADÁSA
2011
április
30
16:45:02
#12
Grat adam yes
2011
április
30
10:55:30
#11
jó csak vicceltem:P vagy nem?!:)

D3-as beszámolót is szívesen kirakunk Banesz :)
2011
április
29
22:35:12
#10
Legközelebb nyomj pár enter-t hogy legyenek bekezdések mert így tényleg nagyon ömlesztett. Egy piros pontot azért megérdemelsz:)
2011
április
29
21:01:05
#9
örülök ha tetszik :D

@#6
ne verd már át :( :D
2011
április
29
20:34:31
#8
király lett, csak ha nem lenne ilyen tömör a szöveg jobb lenne olvasni
2011
április
29
19:43:03
#7

jóó lett modtam én h meg kell irnod :)

2011
április
29
16:09:14
igen Ádám ott alázta a haxxot:P :)
2011
április
29
15:45:06
a második képeden milyen boldog vagy :D
2011
április
29
15:21:14

jó kis beszámoló lett:)

Daddy neked sikerült!!!:D:D:D

2011
április
29
14:36:03
#3
ügyes voltál adamz... btw jó hosszu lett :D
2011
április
29
14:06:32
#2
olvastam már jobbat is :S
2011
április
29
13:41:17
Nagyon jó összefoglaló, grat hozzá... és elnézést a képek minőségéért :) Sequuuuuuu , mondtam hogy tudunk rólad jó képeket csinálni <3 :D
domain regisztráció, webtárhely, verziókezelő