2011
augusztus
24
írta: ADAMZ / olvasva: 2007 alkalommal
A kupa augusztus 15-én vette kezdetét 18 csapat részvételével, ezzel lehetőséget adva a csapatoknak, hogy felkészüljenek a közelgő BECUP rendezvényre. A csapatok Double Elmination (DE) rendszerben mérhették össze erejüket. További információkat és csapatunk teljesítményét megtekinthetitek a kibővített részben.

Csapatunk csak a második körben kezdte meg a játékot, mivel a kupára 32 csapat jelentkezését várták, de mindössze 18 csapat regisztrált, ami viszont nem kevés egy akkora közösségben, amekkora a magyar CoD4 közösség napjainkban.

 Az első ellenfelünk a WarpAces csapata volt akikkel mp_strike-on kellett megküzdenünk. Tudtuk, hogy nyernünk kell, és ez nem is lett másképp, a mérkőzés végeredménye 13 - 3.

A következő ellenfeleink a "vadak" voltak, azaz a WiLD csapata. Azt hiszem nem kell őket senkinek bemutatni, hiszen elég régóta tagjai a közösségünknek. A pálya amin játszanunk kellett nem volt más, mint mp_crash. A meccs végig nagyon szoros volt, fej-fej mellett haladtunk, és a döntés az utolsó körre maradt, amit sajnáltos módon elvesztettünk, így a végeredmény 13 - 11, a WiLD javára, ezzel leküldve minket alsóágra, ahol ismét WarpAces csapatával kerültünk össze.

Szóval WarpAces, egy csapat akiket egyszer már sikerült legyőznünk a kupa folyamán. Ebben a körben már Best of 1 (BO1) VETO rendszer működött szóval késsel döntöttük el, hogy ki melyik mapon nem szeretne játszani, mind a két fél töröl két mapot és ami marad azon kell játszanunk. Ami maradt az mp_backlot volt, tehát kezdődhetett a mérkőzés. A srácok sokkal jobb játékot produkáltak ezen a pályán, de így sem tudtak kifogni rajtunk, tehát a végeredmény 13 - 7 a javunkra.

Jöhetett az ePlay csapata, és mp_citystreets. Sajnos az egyik játékosunkat (sn4ke), helyettesítenünk kellett, mivel a meccs idejében dolgoznia kellett. A hatodik emberünket switch-et kértük meg, hogy segítsen ki minket. Nagyon nehezen indult be a szekér, támadóban kezdtünk és 9 - 3-al fordultunk, és nem mi vezettünk. Védőben viszont összekaptuk magunkat és 12 - 12-es "rendes játékidő" után következhetett az MR3-as hosszabbítás. Ismét támadóban kezdtünk, viszont most hoztuk a kötelező 3 - 0-át. Védőben is sikerült lehoznunk az első kört ezzel beállítva a 16 - 12-es végeredményt.

Következhetett az alsóági döntő, ahol a THI csapatával kerültünk szembe. Itt már Best of 3 (BO3) VETO rendszer lépett életbe, úgyhogy 2 pályát kellett nyernie annak, aki a döntőben akart harcolni az első helyezésért. A THI-t is, mint minket, a WiLD csapat küldte le alsóágra. Ismerjük a srácokat, tudjuk, hogy feltörekvő csapatról van szó és okozhatnak meglepetést számunkra. A két pálya amin játszanunk kellett, mp_citystreets és mp_strike volt és a decider mp_backlot. Késkör döntött arról, hogy melyik pálya legyen először, és mp_citystreets-re esett a választás. Buktunk egy-két buta kört, de a végén ez nem számított, amikor is az eredményjelző 13 - 9-et mutatott a javunkra, tehát összesítésben is vezettünk 1 - 0 arányban, és indulhattunk mp_strike-ra. Csapatunk kiegyensúlyozott játékot mutatva, 13 - 7 arányban győzte le az ellenfelet, azaz összesítésben 2 - 0, amivel biztosítottuk a döntőben való szereplésünket, ahol immáron másodszor kellett felvennünk a harcot a WiLD gárdájával.

A döntőt augusztus 23-án 9 órakor kezdtük. Mivel mi alsóágról jutottunk a döntőbe az ellenfelünk viszont felsőágról, ezért 1 - 0-ás hátránnyal kezdtünk neki a mérkőzésnek, ami azt jelentette, hogy mindkét választott (egy-egy) mapon győzedelmeskednünk kellett ahhoz, hogy miénk legyen az első hely. A szabályok értelmében az általunk válaszott pályán kezdtünk, ami mp_backlot volt. Védő oldalon kezdtünk, ahol 8 - 4-es előnyt sikerült kiharcolunk. Támadóban azonban egyre nehezebben sikerült köröket nyernünk egészen 12 - 9-ig felhozták magukat a "vadak", amikoris sikerült megnyernünk egy kört, azaz 13 - 9-el és 1 - 1-es összesített eredménnyel vághattunk neki mp_crash-nek ami a WiLD pályája volt. A kupa harmadik körében éppen ezen a mapon kaptunk ki tőlük, igaz csupán egy körrel. Tudtuk, hogy képesek vagyunk legyőzni őket, ha kellőképpen odafigyelünk, és a szerencse is a mi oldalunkra áll. Nem is volt másképp. Jobban játszottunk, mint múltkor és sikerült elkapni a fonalat. A pálya 13 - 7-es végeredménnyel zárult, ami azt jelentette, hogy a 2 - 1 arányban felülmúltuk a WiLD-et, és megnyertük a kupát.

Úgy érzem, ez a kupa elég sokat segített csapatunknak, hogy felkészüljenek a hétvégén megrendezésre kerülő BECUP rendezvényre. Köszönet jár s4NtiaGo-nak, aki levezényelte a kupát, és a csapatoknak is akik elindultak rajta, és végig is játszották. Végül, de nem utolsó sorban vessünk egy pillantást a végeredményre:

Végeredmény:

Hungary diG.CROMAX Gaming  (danny, edwardz, klitz, MystiC, sn4ke)
  Hungary WiLD MultiGaming (DEADZ, krisiz, MONS, orobeRto, RANDOMIZER)
Hungary THI Esports (breathe, LeGiOn, MARK, REPLAY, swane)
  4. Hungary ePlay Multigaming (BattLe*, k3vin, nasri, ShadEE, wak)
5-6. Hungary warpAces (LiNK, navy, nixz, s4NtiaGo, zetroxx)
5-6. Hungary SnoopY Game (dEzr, hardy, king, LOGRRR, pRaZzin)
7-8. Hungary DWiT (dmK, immoRtal, jokeR, MadeMan, PaveloW)
7-8. Hungary PornStarzz (btz, johnnie, NECR1L, skyL!ne, svay, zenonz)
9-12. Hungary Team GIGABYTE (BTURBO, crack, eLastic, MoNti, warTz.Z)
9-12. Hungary Here 2 own Gaming (AVIZOR, Kr1KO, replAy, sHtYkA, soulka)
9-12. Hungary JustSkill (IdIOT, kINZAY, SEVENX, sozje, ZIROX)
9-12. Hungary rEsults Multigaming (horika, jaffa, nearbit, nemesAcel, Titi)
13-16. Hungary Immunize Gaming (bygara, DSTR*, HAXRROSE, PuPu, swaggeR)
13-16. Hungary bigUP Multigaming (brown, brokeN, ChRiS, pWEEE, Speedy)
13-16. Hungary molehill (KekeiGenKai, Lancer, LEPiDUS, TRINIX, ZED)
13-16. Hungary D3fiance (4Life, Coli, Supernem, Suveg, webbO)
17-18. Hungary Team Generation (Cool, Digit, Dodo, farzy, redym)
17-18. Hungary fRAGLIMIT GAMING (asderzye, Diamond, DreamX, nixx, swaxz)


__________
EsportsHeaven
HEC Ágrajz


 

Kommentek

ÚJ KOMMENT HOZZÁADÁSA
2011
augusztus
25
19:42:39
szép élmény beszámoló, jöhet majd egy becupról is ;)
2011
augusztus
25
14:17:06
#4
szar
2011
augusztus
25
12:03:14
#3
gj edem
2011
augusztus
25
11:57:12
#2

köszi :) COCOKNOOBedwadz azért szépen megírta ! nice read ! :)

2011
augusztus
25
11:53:52
grat:)
domain regisztráció, webtárhely, verziókezelő